Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Конференція «Статеве виховання в Україні» на факультеті природничо-географічної освіти та екології

Конференція «Статеве виховання в Україні» на факультеті природничо-географічної освіти та екології

    Конференція «Статеве виховання в Україні», що відбулася на факультеті природничо-географічної освіти та екології НПУ імені М.П.Драгоманова 29 жовтня 2019 року, проводилася за участі Асоціації сексологів і сексотерапевтів України (АССУ), першої в Україні неурядової організації, яка об'єднує фахівців із різних галузей природничих і гуманітарних наук, професійний і науковий інтерес яких спрямований на вивчення і пізнання сексології як міжгалузевої науки та просвітницьку діяльність. Ключовими словами конференції  стали: молодь, стать, секс, сексуальна культура, сексуальна освіта, статеве виховання.

    Захід відкрила декан факультету Ганна Турчинова, яка стала водночас і його модератором, закцентувавши увагу на тому, що у вирі нашого бурхливого життя сучасній молоді, на жаль, сприяє горизонтальний розвиток особистості, скерований на її самоствердження, тоді як розвиток її духовних сенсів, її духовне зростання та збагачення, формування загальнолюдських цінностей відбувається шляхом вертикального розвитку на основі християнських принципів.

     Ганна Володимирівна зазначила, що студенти-учасники конференції  – це не лише молодь у системі вищої освіти, але й майбутні вчителі природничих дисциплін, серед яких одні вже через рік будуть працювати в школі, інші – через 3-4 роки, але зі стін Драгоманівського вишу вони вийдуть педагогами, психологами, медиками із цілою низкою відповідних якостей, які вимагатимуть виявляти свою ерудицію, набуті знання, правильно і глибоко розуміти особистісні взаємостосунки молоді, їх психологію; уміти дохідливо і без зніяковіння вести діалог про емоційно забарвлені події життя, бути комунікабельними, уміти викликати у своїх майбутніх вихованців довіру до себе;  уміти приймати без упередження сексуальність як явище. 

     Доктор економічних наук С. Стоянова-Коваль у своїй доповіді зробила акцент на  необхідності сексуальної освіти і виховання  для протистояння усім сучасним засобам масової інформації, які прагнуть підірвати мораль молоді, розповсюдити ідеологію, в якій сексуальність з її проблемами спеціально висувається на перший план. 

     Кандидат психологічних наук Л. Гридковець, розкриваючи у своїй доповіді проблеми сексуальності людини, її сексуальної культури та статевої поведінки, визначила, що сексуальна поведінка молоді часто набуває ризикованих форм, оскільки нерідко супроводжується низькою культурою статевих стосунків.

     С. Федорець, консультант з людської сексуальності та сімейний психолог, зосередилася на обговоренні проблем статі, статевого виховання, формування сексуальної культури – питаннях, які найбільш гостро хвилюють молодь.

     Емоційним був виступ вчительки математики О. Волошиної, яка говорила про майже повну відсутність сексуальної культури у батьків учнів сільської школи.

    Професор-філософ В. Калуга після своєї доповіді «Виховання як процес гармонізації набутого у системі наявного» отримав низку запитань від студентів-учасників конференції стосовно ролі чоловіка і жінки в майбутній сім’ї.

 kolazh

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter