Головна / НОВИНИ / Події / Загальнуніверситетські / Університет відчинив свої двері

Університет відчинив свої двері

IMG 127515 березня 2014 року в Національному педагогічному університеті імені Михайла Драгоманова приймали майбутніх абітурієнтів та їх батьків. Традиційно відбувся березневий загальноуніверситетський День відкритих дверей. До головного корпусу вишу з’їхалися випускники шкіл з усієї України.

Звично цей день в НПУ розпочинається піднесеним настроєм приємною музикою та посмішками. «Кожен, хто хоч раз переступає поріг Драгоманівського університету на все життя інфікується вірусом інтелекту, добра й любові до науки, педагогічної праці», - наголошує ректор вишу, доктор філософських наук, професор, академік НАПН України Віктор Андрущенко. Саме в такій атмосфері проводять п’ять років свого навчання драгоманівці, а потім ще часто повертаються на цей поріг уже аспірантами, кандидатами й докторами наук, великими вченими, заслуженими вчителями, політиками й письменниками.

IMG 1173 

Щоб продемонструвати когорту видатних випускників НПУ, драгоманівці запросили на свято когорту з великої Драгоманівської родини. Один з таких талановитих випускників - заступник директора Департаменту вищої освіти МОН України Микола Фоменко засвідчив свою глибоку повагу й відданість педагогічній професії, висловив подяку своїм викладачам тодішнього ще Інституту Горького та відзначив високий рівень розвитку Драгоманівського університету на сучасному етапі.

IMG 1377 

Детальніше про структуру й функціонування вишу розповів очільник НПУ. Віктор Петрович наголосив на високому рівні педагогічних кадрів, професорсько-викладацькому складі університету. Адже кожна кафедра тут представлена плеядою професорів, що вже давно працюють у царині науки, є експертами з певної галузі та презентують наукові школи міжнародного рівня. За плечима цих сивочолих академіків сотні наукових праць, підручників і посібників як для середньої, так і для вищої школи. Разом з тим вони й сьогодні готують нове покоління науковців, аспірантів і докторантів, що переймають знання і досвід, опираючись на плечі своїх вчителів та приходять за академічну кафедру ерудованими вченими. Таким чином забезпечується неперервність поколінь дослідників, і університет сам турбується про підготовку власних кадрів.

IMG 1176 

Про особливу абсолютну атмосферу контакту студентів, викладачів і адміністрації університету, демократичність спілкування й турботу, з якою весь викладацький колектив ставиться до свого студентства розповів гостям директор Інститут соціології, психології і соціальної комунікації, доктор історичних наук, професор Володимир Євтух.

IMG 1207

Загальні правила прийому до університету, терміни подачі документів та складання вступних іспитів і творчих конкурсів окреслив відповідальний секретар Приймальної комісії НПУ Тарас Олефіренко.

IMG 1238 

Детальніше і конкретніше всі охочі могли поспілкуватися з кожним директором обраного ними Інституту, дізнатися про правила прийому, можливості навчання, перспективи отримання диплому та працевлаштування.

IMG 1159

IMG 1217

IMG 1162

IMG 1178

IMG 1188

IMG 1181

IMG 1175 

Прес-служба університету

Світлини Сергія КУХА

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter