Головна / НОВИНИ / Оголошення / Загальноунівеситетські / Вшануймо пам'ять жертв голодоморів!

Вшануймо пам'ять жертв голодоморів!

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 рр. і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 рр.

Тоталітарний режим заморив голодом мільйони невинних душ, а його спадкоємці сьогодні створюють новий мор для українців. Боремося! Вкотре в нашій історії боремося за своє життя, за свою державність, за свободу української нації.

 

Те, що ми сьогодні бачимо і що переживаємо з усією наочністю демонструє, наскільки важливою є історична пам’ять: наші діти НЕ забудуть, онуки НЕ забудуть, наші нащадки ПАМ’ЯТАТИМУТЬ злочини, які коїли 90 років тому і які вчиняють сьогодні російські окупанти.

Україна здобуде перемогу, а росія – агресор, що вкотре зазіхнув на територію суверенної держави – згине! Навіки! Терору не місце у мирному цивілізованому світі.

Вшануймо пам’ять убитих голодом – долучаймося о 16:00 до акції «Запали свічку» та до Загальнонаціональної хвилини мовчання. Виявімо скорботу за загиблими й готовність докласти всіх зусиль, щоб геноциди більше не повторювалися.

Вічна пам'ять жертвам штучного Голодомору-геноциду!

golodomor

Пресслужба університету

Якщо помітили помилку, то виокреміть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter